Portugáliában is Budapest-Brüsszel konfliktusról beszélnek

Valószínűleg nem sok olyan szeglete maradt az Európai Uniónak, amelyben ne hallottak volna még a migrációról. A Tajo-torkolatától Lappföldig jelent már meg írás a magyar kormány „elméletéről”, miszerint az Európai Bizottságnak konkrét tervei vannak a bevándorlás növelésére Európában. Ezúttal az Observador portugál hírportál számol be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár nyilatkozatán keresztül a magyar útról.

Kovács Zoltánt idézve az Observador beszámol arról, hogy a magyar kormány a bizottság tervére válaszul levelet küld minden magyar választópolgárnak. A levélben feltárja az igazságot Brüsszel migrációs tervéről, amely az EU tagállamokat nagyobb számú bevándorló befogadására kényszerítené.

„Brüsszel már elismerte a terv a létezését”

– idézik Kovácsot. Bár az Európai Bizottság mindezt továbbra is tagadja és a tervre összeesküvés-elméletként utal, ezért a tegnapi nap folyamán hivatalos levelet küldött arról, hogy a Magyarországról érkező hírek valótlanok, és ismét hangsúlyozta, hogy a 28 tagállam maga dönt a migránsok befogadásáról.

Kovács Zoltán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A cikk visszautal arra, hogy Magyarország kampányt indított az Európai Bizottság ellen, „teleplakátolta az utcákat” Jean-Claude Juncker és Soros György képeivel, őket okolva a bevándorlás elősegítéséért Európában és a határok gyengítéséért. Továbbá megemlíti még Angela Merkel és Margaritis Schinas, az Európai Bizottság szóvivője hivatalos véleményét is, amelyek mind elutasítják a magyar vádakat.